Wat we doen..


Streef je een carrière als filmmaker na? Of vind je het heel belangrijk om iets te vertellen? Dan is NoordDok er voor jou!
Nieuwe plannen en ideeën komen van onderop, vanuit (jonge) makers zelf. Maar als beginneling heb je vaak geen idee waar te beginnen of waar je moet zijn voor eventuele subsidies. Dus als je een goed idee hebt, kom eens koffie drinken! We kijken per filmmaker waar de kansen liggen en wat jou precies motiveert en  of een begeleidingstraject op zijn plaats is. Wat je drijfveer ook is, bij NoordDok vind je een luisterend oor. 
We onderscheiden een aantal functies: 

Ontwikkeling en stimulering
 
De voornaamste taak van NoordDok is het ontwikkelen en begeleiden van een goed filmplan met jou als maker. Daarbij zetten we onze eigen expertise in maar vragen we ook anderen. Afhankelijk van het onderwerp en de maker zoeken we naar de beste match. Zodra er een goed basisplan ligt, vragen we advies bij gerenommeerde makers; producenten, regisseurs, camera- of geluidsmensen, editors en adviseurs. Deze producenten en makers helpen  bij het nog verder aanscherpen en verdiepen van het plan. Ook geven ze advies bij welke organisatie of producent aan te kloppen. 
 
Klankbord
 NoordDok is een klankbord voor elkaar en voor andere makers. Als beginnend documentairemaker kun je met ons sparren over inhoud of plan van aanpak maar ook vragen om feedback of advies. De focus ligt vooral op de motivatie om een film te maken. Zo kunnen we je inhoudelijk adviseren en bieden we je ondersteuning in het maken van keuzen. Want als beginnend filmmaker kan er heel wat op je afkomen.

 
Samenwerking
Bij het begeleiden en ondersteunen maken we gebruik van een breed netwerk aan organisaties, producenten en vakmensen die ons en jou kunnen helpen. Niet alleen regionaal maar ook landelijk slaan we onze vleugels uit. We werken samen met verenigingen als New Noardic Wave en de Filmvereniging Groningen maar ook met producenten als Stichting Beeldlijn. We kijken daarbij gericht naar wat jouw behoeften zijn en wie je daarbij het best kan helpen.

Traject
Voor beginnend (en Noordelijke)  makers die een documentaireplan willen schrijven, bieden we in 2021 een kosteloos traject aan waarbij we je een half jaar begeleiden van idee naar volwaardig filmplan. We werken daarbij ook samen met meelezers en -kijkers die van buitenaf je plan kunnen beoordelen. Uiteindelijk leidt dit tot een plan dat je zowel bij regionale als landelijk fondsen in kunt dienen.